Geraeds & zoon

Gebruikte dakpannen

Anno 1953

Is het mogelijk om met gebruikte dakpannen te werken?

Gebruikte dakpannen bieden zeker in sommige gevallen een uitstekende oplossing. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat bepaalde delen van het dak sneller verouderen door de afwezigheid van licht (bijvoorbeeld door een hoge boom die het licht wegneemt). Dit kan er toe leiden dat deze pannen meer vocht opnemen, wat uiteindelijk weer lekkages kan veroorzaken. Toch hoeft het hele dak dan niet te worden vervangen en kan het een optie zijn om gebruikte pannen op uw dak te plaatsen. In het geval van monumentaal werk is het gebruik van tweedehands dakpannen vaak zelfs een betere oplossing vanwege het karakteristieke karakter van het dak.

Diverse soorten gebruikte dakpannen

Gebruikte dakpannen zijn er – net als nieuwe exemplaren – in vele soorten en maten. Zo zijn er de bekende Oud-Hollandse oranje dakpannen, vlakke muldenpannen, oude holle dakpannen, hamerpannen, marseillepannen, gotische pannen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wilt u alleen een deel van het dak laten vervangen, dan kiest u uiteraard voor dakpannen die matchen met de overige dakbedekking. Wilt u het gehele dak door ons onder handen laten nemen, dan heeft u een ruimere keuze. Niet alle soorten gebruikte dakpannen zijn mogelijk op elke gevel. Vraag ons naar de mogelijkheden. Al onze tweedehands dakpannen zijn zorgvuldig geselecteerd en gesorteerd, zowel op kleur als op maatvoering.

Wanneer moeten mijn dakpannen worden vervangen?

Hoe weet u nou wanneer uw dakbedekking toe is aan vervanging? Simpel: zijn één of meerdere pannen kapot? Dan zijn de overige dakpannen waarschijnlijk ook fragiel en kunt u het best contact met ons opnemen. Breken er stukjes af? Bel ons! Of zijn de dakpannen zo vies dat u het vuil er niet meer af krijgt? Vervangen! Wacht nooit te lang met het aanschaffen van nieuwe of gebruikte dakpannen. Een lekkage in uw dak is niet altijd meteen merkbaar, maar kan wel uw dakconstructie aantasten en voor grote (water)schade zorgen.

Geraeds & zoon

Laat uw dak spreken

Offerte aanvragen
Daklekkage Breda
Gebruikte dakpannen dakdekker
Tweedehands dakpannen Breda

Meer weten?

Heeft u nog vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U bent bij ons van harte welkom en wij doen ons best om u zo snel en zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Waarom Geraeds & Zn.?

  • Wij zijn een uiterst ervaren en gedreven dakdekkersbedrijf
  • Wij inspecteren altijd gratis uw dak om u zo een goede indicatie te kunnen geven van uw dak, voordat wij een offerte maken
  • Groot assortiment oude dakpannen
  • Gedegen garantie op al ons werk en het materiaal
  • Scherpe prijzen

Is uw dak aan vernieuwing toe?

Wij helpen u graag

ONTVANG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Vakspecialisten

Is uw dak aan vernieuwing of onderhoud toe, of heeft u een andere vragen over daken of dakbedekking? Wij helpen u graag verder. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen
of